Massage

Sportmassage

Tijdens het sporten/bewegen maar ook in het dagelijks leven worden spiergroepen intensief gebruikt en soms overbelast. Een sportmassage is een manier om na inspanning en belasting het herstel te bevorderen en geeft verbetering van de doorbloeding zodat afvalstoffen kunnen worden afgevoerd. Op deze manier zult u minder last hebben van spierpijn en zullen uw spieren sneller herstellen. Ik gebruik voor de sportmassages speciale oliën om de overbelaste spieren nog meer te laten ontspannen.

Triggerpointmassage

Vaak wordt pijn veroorzaakt door bepaalde punten in ons lichaam, ook wel “Triggerpoints” genoemd. Triggerpoints veroorzaken niet alleen pijn in de spier, maar beïnvloeden ook de zenuwbanen en de diverse lichaamsdelen die met deze spier te maken hebben. Er kunnen een scala aan andere klachten ontstaan. Zoals zwellingen, stijfheid, tintelingen of gevoelloosheid.

.Door middel van massage en druk op deze "Triggerpoints” probeer ik de pijn te verlichten. Hierdoor treedt een verbetering op in het functioneren van de spieren en lichaamsdelen.

Ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage ontspant de spieren, maakt spieren en gewrichten soepeler, stimuleert de doorbloeding van de weefsels en voert  afvalstoffen af. Een ontspanningsmassage kan, zowel geestelijk als lichamelijk, preventief werken voor het behouden van een goede gezondheid. Ik maak gebruik van heerlijke geurende oliën die de ontspanning nog intenser maken.          

Hotstonemassage

Het masseren met warme (basalt) stenen is een ontspannende, effectieve maar vooral unieke massagevorm. De warme stenen zijn een weldaad voor pijnlijke spieren en brengen het lichaam weer volledig tot rust.

Stoelmassage

Stoelmassage is gebaseerd op eeuwenoude technieken en principes van Japanse drukpuntmassage. In de loop van de tijd zijn er verschillende soorten en technieken ontwikkeld. Een voordeel van deze stoelmassage is dat er over de kleren heen gemasseerd kan worden, omdat niet iedereen het prettig vindt om met ontbloot bovenlichaam te zitten.